Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Så här ser en av de drönare som ska leverera läkemedel till ön Juist ut.

Så här ser en av de drönare som ska leverera läkemedel till ön Juist ut. Bild: DHL

Drönare ska leverera läkemedel

Det tyska företaget DHL prövar nu att leverera läkemedel med hjälp av obemannade luftfarkoster, drönare.

Annons:

Tyska ön Juist i Nordsjön ska få leveraser med läkemedel med drönare som av företaget kallas för parcelcopters. Drönarna har tidigare prövats av DHL för att flyga kortare sträckor över floden Rhen. Nu ska läkemedel transporteras cirka 12 kilometer från Norddeish i norra Tyskland till ön i Nordsjön. Drönarna övervakas från en markstation i Norddeish.

Leveranserna kommer att ske under veckodagar och helger, särskilt under tidpunkter då det saknas trafik med färja och med flyg, uppger DHL i ett pressmeddelande. De cirka 1 400 invånarna på ön ska kunna beställa läkemedel som transporteras med drönarna hos ett apotek som samarbetar med DHL.

Kommentarer