Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Expertvittne: Sjuksköterska dödade 30

Ett expertvittne som framträtt i tysk domstol hävdar att en manlig sjuksköterska erkänt att han dödat uppemot 30 patienter.

Annons:

Uppgifterna framkom under en pågående rättegång mot den före detta sjuksköterskan, som är åtalad för att ha mördat tre patienter och för mordförsök på två andra. Åklagaren har dock uppgivit att sjuksköterskan kan vara involverad fler dödsfall och nu undersöks omständigheterna kring patienter som dött under hans arbetspass.

Den 38-årige åtalade ska ha erkänt mordet på upp till 30 patienter i samtal med en psykiatrisk utvärderare, som vittnade i Oldenburg i norra Tyskland på torsdagen.

De svårt sjuka patienterna tros ha injicerats med överdoser av hjärtmedicin mellan 2003 och 2005. Polisens utredare misstänker att sjuksköterskans motiv varit att visa upp sina färdigheter med att återuppliva patienterna.

Kommentarer