Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Första medaljen till sjukhuset på ön

Visby lasarett på Gotland har tidigare inte funnits med bland de mellanstora sjukhus som rankas högst i Bästa sjukhuset. Men nu tar sjukhuset en tredjeplats, trots blygsam placering när det gäller medicinsk kvalitet.

Annons:

Delplaceringar

Medicinsk kvalitet: 13

Vårdgaranti: 4

Hygien: 6

Patientenkäter: 1

Väntetider på akuten: 14

Vårdplatsläge: 20

Visby lasarett på Gotland har tidigare inte funnits med bland de mellanstora sjukhus som rankas högst i Bästa sjukhuset. Men nu tar sjukhuset en tredjeplats, trots blygsam placering när det gäller medicinsk kvalitet.

Visby får allra bäst betyg i patientenkäterna, och har höga rankningsresultat i flera kategorier. Kataraktvården sticker ut som ett område där sjukhuset lyckas mycket bra medan resultaten från diabetesregistret signalerar att det där finns förbättringsarbete kvar att göra. Vårdplatsläget kan också bli bättre.

 

Här är alla parametrarna i Bästa sjukhuset 2014

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler