Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Nytt mobilt team sätts ihop i Uddevalla

Västra Götalandsregionen startar mobila vårdteam med läkare, sjuksköterskor och fysioterapeuter. Först ut är Uddevalla.

Annons:
Uddevallabron.
Bild: Thinkstock

Det mobila vårdteamet i Uddevalla är en del av ”Samverkande sjukvård” där de flesta kommuner i Bohuslän och Dalsland ingår tillsammans med NU-sjukvården, 1177 och vårdcentralerna. Teamet ska åka hem till patienter som riskerar att hamna mellan stolarna. Det gäller patienter med stort vårdbehov som besöker många olika inrättningar.

– Ett mobilt vårdteam som kan göra hembesök hos denna patientgrupp kommer att öka tryggheten och närheten till vården, säger Håkan Sundberg, hälso- och sjukvårdschef för Hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli i Uddevalla, i ett pressmeddelande.

Drygt 3,1 miljoner kronor får teamet vilket ska bekosta två läkartjänster och en projektledartjänst. Det blir en påbyggnad av det mobila team med sjuksköterskor som redan finns i dag i kommunen och som finansieras av vårdcentralerna.

Om det fungerar i Uddevalla står Trollhättan och Vänersborg näst på tur.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler