Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Pappershanddukar mest hygieniskt

Att använda pappershanddukar i stället för textil eller lufttorkare ger minst spridning av mikrober.

Annons:

Bild: Thinkstock

Det konstaterar forskare som har studerat vilket sätt att torka händerna efter toalettbesök som är mest hygieniskt. Studien har publicerats i Journal of Hospital Infection. Författarna anser att resultaten bland annat borde ge avtryck i riktlinjer för sjukhushygien.

Jet air dryer, som torkar händer med ett hårt tryck av luft, sprider mest mikrober i luften och dessutom längst – upp till 1,5 meter, uppger Nursing Times. Medan en jet air-torkare i snitt sprider 59,5 jästkolonier lämnar pappershanddukar 2,2 jästkolonier i luften efter sig.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler