Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sjuksköterska skickade patient till kyrkan

En region i Mellansverige anmäler en psykiatrisjuksköterska till Ivo.

Annons:

Bild: Thinkstock

Enligt den anmälan som nyligen skickats till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ska psykiatrisjuksköterskan ha förklarat för en patient att dennes psykiska besvär berodde på andliga problem. För att hjälpa patienten ska sjuksköterskan medverkat till att patienten kom till en närliggande kyrka där sjuksköterskans make ”skulle befria patienten från dessa problem”.

När regionen fick kännedom om vad som hänt har sjuksköterskan, som var anställd i primärvården, skiljts från sina arbetsuppgifter och sedan avslutat sin anställning. Region skriver vidare att det enligt uppgifter från sjuksköterskan finns fog att tro att hon brustit i ett par patientkontakter på liknande sätt.

Sjuksköterskan ska, enligt anmälan, ha insett att hennes agerande varit oacceptabelt och hon ska också känna ånger för vad hon gjort.

”Vi anser dock att Inspektionen för vård och omsorg måste pröva hennes agerande”, avslutar regionen sin anmälan.

Relaterat material
Läkare ordinerade bön

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är för tillfället avstängd