Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sahlgrenska hotas med vite

Sahlgrenska universitetssjukhuset måste förbättra bemanningssituationen på en medicinavdelning, kräver Arbetsmiljöverket i ett vitesföreläggande.

Annons:

Sjukhuset har till den 31 januari på sig att redovisa förbättringar på flera punkter som gäller bemanning, rapporterar Göteborgs-Posten. Det gäller rutiner kring hur man säkerställer att personalen kan återhämta sig samt en handlingsplan för bemanningssituationen på lång sikt.

Under sommaren var läget hårt ansträngt på den aktuella medicinavdelningen och sjuksköterskor beordrades att arbeta dubbla pass flera dygn i rad. Sahlgrenska universitetssjukhuset lovade se över situationen men Vårdförbundet ansåg inte att åtgärderna räckte och gjorde en anmälan till Arbetsmiljöverket. Den 11 september gjorde myndigheten en inspektion. Arbetsmiljöverket har därefter också aviserat att ett vitesföreläggande kunde bli aktuellt och nu är alltså beslutet fattat. 75 000 kronor ska Sahlgrenska universitetssjukhus betala om inte sjuksköterskornas situation förbättras.

Relaterat material
Ivo och Arbetsmiljöverket i möte med Sahlgrenska
Vårdförbundet kräver akuta åtgärder på Sahlgrenska

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler