Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

SOCKER. En app ska hjälpa föräldrar att hålla koll på hur mycket socker som barnen får i sig i vardagen. Appen scannar barkoder och anger sockermängd i antalet sockerbitar eller gram.

SOCKER. En app ska hjälpa föräldrar att hålla koll på hur mycket socker som barnen får i sig i vardagen. Appen scannar barkoder och anger sockermängd i antalet sockerbitar eller gram. Bild: photos.com

Socker-app ska främja barns hälsa

Engelska hälsomyndigheten har tagit fram en ”sockersmart” app som ska bidra till bättre hälsa.

Annons:

Med en ”sockersmart” applikation till telefonen eller läsplattan ska föräldrar kunna scanna barkoder till mat och dryck för att få reda på hur mycket socker produkterna innehåller, räknat i gram eller antalet sockerbitar, rapporerar engelska BBC.

Appen är framtagen av hälsomyndigheten i England för att öka medvetenheten kring socker i vardagen. Man hoppas även på att det kan vara en hjälp i kampen mot dålig tandhälsa, fetma och diabetes typ 2.

Applikationen är en del av den nationella kampanjen ”Change4life” som samarbetar med den brittiska regeringen, kommersiella företag och icke-statliga organisationer för att främja hälsosamma vanor.

Kommentarer

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier