Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Överförskrivning i Bollnäs

Två läkare i Bollnäs ändrade inte behandlingen för att minska överskrivning. För detta får de kritik av Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

Annons:

Läkarna har skrivit ut narkotikaklassade läkemedel i höga doser till bland annat patienter med alkoholproblem, rapporterar Söderhamns-Kuriren. Till exempel har en patient fått 1 600 Citadontabletter under drygt ett år trots missbruksproblem och leverskador. En annan patient fick under 18 månader 3 100 narkotikaklassade sömntabletter, motsvarande nära 15 tabletter per dag.

Behandlingen har i samtliga fall påbörjats av annan läkare än de två som nu får kritik. Ivo anser dock att de två har ett ansvar och att de skulle ha påbörjat en förändring av behandlingen, skriver Söderhamans-Kuriren.

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är för tillfället avstängd