Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Ersättningar ska redovisas öppet

Läkemedelsindustriföreningen, Lif, påminner om att snart kan vem som helst se vilka läkare, sjuksköterskor och annan hälso- och sjukvårdspersonal som fått ersättningar för att ha utfört tjänster åt läkemedelsbolag.

Annons:

Senast den 1 juli ska läkemedelsbolagen publicera information om ersättningar som har betalats ut under 2015. Det gäller gäller donationer, sponsring, kongresser, konsultationer, föreläsningar, forskning och utveckling, skriver Life-Time. Nästa år kommer motsvarande information att publiceras om ersättningar som betalats ut under 2016.

Detta gäller i alla länder där medlemmar i den europeiska läkemedelsföreningen Efpia är verksamma. I Sverige publiceras uppgifterna om ersättningar i Lifs samarbetsdatabas.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler