Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Lena Furmark.

Lena Furmark. Bild: Niklas Larsson/Bildbyrån

SLL möblerar om bland cheferna

Landstingsförvaltningen har rekryterat både tidigare statssekreteraren Lena Furmark och Karolinskas chefläkare Johan Bratt.

Annons:
Johan Bratt är i dagsläget stabschef och en av fyra chefläkare på Karolinska universitetssjukhuset.
Bild: Allan Larsson/Karolinska universitetssjukhuset

Lena Furmark, som bland annat varit statssekreterare hos förre socialministern Göran Hägglund (KD), är sedan den 15 december ny chef för avdelningen e-hälsa och strategisk it i Stockholms läns landsting.

Karolinska universitetssjukhusets chefläkare Johan Bratt blir den 1 februari ny chefläkare på hälso- och sjukvårdsförvaltningen och chef för avdelningen medicinsk stab. Han ersätter inte Anna Nergårdh som fortfarande är landstingets centrala chefläkare.

Vem som efterträder Johan Bratt som chefläkare för Karolinska universitetssjukhuset är i nuläget inte klart och det är enligt sjukhusets presschef Klas Östman inte säkert att den processen hinner bli klar före det att Johan Bratt påbörjar sin tjänst i landstinget.

Kommentarer