Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Unga söker hjälp för missbruk av tv-serier

Tv-serier har blivit en missbrukstrend bland studenter, erfar Studenthälsan i Lund.

Annons:

Studenterna i Lund söker sig ofta till Studenthälsan för något annat, men vid samtal kommer internetanvändande och serietittande fram som ett problem, rapporterar Sveriges Radio Malmöhus.

– När man kollar av rent allmänt hur studenten har det i sin livssituation så kollar man alltid hur det ser ut med internetanvändandet. Det kan komma fram att de problem man söker för hänger ihop med hur mycket man använder internet, säger Ulrika Linse Strömland, psykolog på Studenthälsan i Lund, till radion.

Det är just tv-serier som studenterna fastnar för, ibland används serier som ett slags undvikande i stället för att göra en tråkig eller svår uppgift, säger hon. Enligt Ulrika Linse Strömland är lättillgängligheten ett problem, som gör att man kan se en hel säsong på ett eller två dygn och konsekvenserna kan bli att man prioriterar bort vänner, träning och studier.

– Det kan bli så illa att man inte längre orkar eller klarar av att sköta det man behöver och vill göra. I vårt fall handlar det främst om studier, att man kanske inte klarar av sina studier och de kurser man behöver för att få studiemedel och då blir ekonomin lidande, säger Ulrika Linse Strömland till radion. 

Kommentarer