Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Astrid Lindgrens barnsjukhus. Bild: Bildbyrån

Tog utmanande bilder på barnsjukhus

Vårdpersonal på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna tog avklädda bilder på varandra i sjukhuslokalerna.

Annons:

Bilderna användes i en väggkalender som sålts till kollegorna, rapporterar flera medier.

På en bild sitter en man i kalsonger grensle över en kvinna i en sjukhussäng. På en annan sitter en man i kalsonger inlindad i sjukhusslangar.

Intäkterna har gått till välgörande ändamål, som sjukhusets clownverksamhet.

- Det har gjorts i gott syfte men med dåligt omdöme, säger Svante Norgren, divisionschef för Astrid Lindgrens barnsjukhus, till tidningen.

Nu förbjuds liknande kalendrar på sjukhuset.

Kommentarer

 • ssk 2016-01-17 22:00:18

  Intressant.ena stunden kan ex en sjuksköterska/sjukskötare poserar i en kalender gärna i en sjukhusäng för att i nästa stund trösta t ex cancersjuka barn/ vuxna.omvårdnadsansvarig ssk säljer samma kalender till sina patienter.så bra.humor i vården är viktigt men är den gränslös ?ingen vill vara sjuk och ligga på sjukhus .vi som jobbar har ett val.skoha gärna men med omdöme.

 • Jessica 2016-01-16 22:48:39

  Vilka melodramatiska, teatraliska kommentarer! Tänk att sådan hetsig moralpanik lever och frodas 2016.

 • Irina 2016-01-16 11:39:36

  Jag ser ingen dåligt i detta.

 • Micke 2016-01-15 18:35:33

  Fruktansvärt! Det är ju ett barnsjukhus! Det skulle aldrig heller fall mig in att låta en kvinnlig läkare vårda mina barn för...hon har ju bevisligen haft sex! Ingen sån smutsig kommer någonsin få röra mina barn! Gärna oskulder, förslagsvis som genomgått oskuldskontroller på privata vårdcentraler i Stockholmsförorter då dom kan lämna skriftliga intyg... Tror ni verkligen barnen tittade på? Skärp er lite i er moralpanik!

 • Fysioterapeut 2016-01-15 14:43:01

  Hade det varit på ortopeden eller nån liknande avdelning som hade gjort en kalender hade jag inte brytt mig. Men allvarligt... på ett barnsjukhus? En sexig kalender? nej... tänk om, gör om, gör rätt. Det har inte med trovärdighet eller proffsighet eller annat att göra, det är bara osmakligt att göra det på ett barnsjukhus. Skulle ni göra en halloweenkalender med liemannen som sveper runt på geriatriken också? Tänk efter lite var ni jobbar, vad är lämpligt? En kalender där vårdpersonalen är utklädda till kaniner eller Bamse hade varit mer passande.

 • HR 2016-01-15 13:23:42

  Så fruktansvärt!!! ...tramsigt att hetsa upp sig över en sådan sak. Skadar absolut ingen, knappast heller förtroendet för vården. Visar bara ett det finns en och annan med tillstymmelse till humor och mänsklighet kvar även i landstingsapparaten.

 • ssk 2016-01-15 12:49:40

  Vad tycker föräldrarna till de sjuka barnen?Har de köpt någon? Tycker det är tramsigt och oprofessionellt av sjukvårdspersonalen att göra en kalender med utmanande bilder....och då är jag allt annat en stelbent. Det måste väl finnas mer kreativa och jyssta sätt att dra in pengar till välgörenhet eller?

 • Ssk 2016-01-15 11:53:40

  Herregud, hur fan kan man bry sig. Knappast någon som har dött av det här. Jag köper gärna kalendern.

 • Karin Ljunggren 2016-01-15 09:44:09

  Osmakligt, oprofessionellt och oetiskt. Vilka signaler sänder det här? Vem vågar ha sitt barn inlagt på Astrid Lindgrens barnsjukhus efter det här? Astrid Lindgren skulle ha vänt sig i sin grav om hon visste. I vården skall vi vara goda förebilder. Den attityd som de inblandade visar borde leda till avstängning från all kontakt med patienter och anhöriga. Karin Ljunggren, leg läk

 • SC 2016-01-15 08:50:04

  Sicket snesteg asså! Puckon.

 • CL 2016-01-15 08:16:21

  Verdervärdigt, billigt och äckligt.

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier