Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Hugo Lagercrantz.

Hugo Lagercrantz.

Hugo Lagercrantz: De ansvariga måste avgå

Seniorprofessorn anser att skadan mot Karolinskas och Nobels varumärken riskerar att bli ännu större om de ansvariga inte lämnar.

Annons:

I en debattartikel i Expressen skriver Hugo Lagercrantz, senior professor i barnmedicin vid Karolinska institutet och tidigare ledamot av den medicinska Nobelförsamlingen, att det precis som efter Kommunalskandalen nu krävs en storrensning efter Macchiariniaffären.

Han nämner inga namn men skriver att de som måste gå är ”ansvariga chefer, såsom prefekter vid KI, verksamhetschef och chefläkare vid sjukhuset, ledamöter i Nobelförsamlingen och Vetenskapsrådets prioriteringskommittéer”.

Om de ansvariga inte lämnar sina uppdrag kommer, enligt Hugo Lagercrantz, de prestigefyllda varumärkena Karolinska och Nobel ta mer skada och allmänhetens förtroende förloras. Vilket i förlängningen också skulle kunna leda till att donationer och testamenten till medicinsk forskning minskar.

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler