Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Novo Nordisk

Vagifem tas till högsta instans

Novo Nordisk ger inte upp kampen om att få in Vagifem i högkostnadsskyddet. Domen överklagas till högsta rättsinstans. 

Annons:

Efter att ha fått nobben av både Tandvårds- och läkemedelsverket, förvaltningsrätten och kammarrätten tar läkemedelsbolaget nu tvisten till Högsta förvaltningsdomstolen. Det rapporterar nyhetsbrevet Läkemedelsmarknaden.

– Vi har hela tiden hävdat att Vagifem 10 mikrogram är en kostnadseffektiv behandling och vi anser att kvinnor ska ha tillgång till den inom läkemedelsförmånen. Vi menar att detta är en viktig fråga som behöver prövas i högsta instans, säger Peter Lindholm, produktchef på Novo Nordisk, till nyhetsbrevet Läkemedelsmarknaden.

Behandling med Vagifem är mer än dubbelt så dyr som det näst dyraste alternativet med östrogenprodukter. Varken TLV eller rättsväsendet anser att Novo Nordisk hittills lyckats bevisa att läkemedlet har en sådan unik medicinskt effekt att det skulle motivera den höga prislappen.

Relaterat material
Kammarrätten vägrar Vagifem subvention

Kommentarer