Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Fel kvinna hämtades till psykakuten

Landstinget i Kalmar län får kritik av Ivo.

Annons:

Polisen fick i uppdrag att hämta en kvinna så att sjukvårdspersonal skulle kunna göra en läkarundersökning. Men när kvinnan kom fram visade det sig att polisen hämtat fel person, rapporterar SVT Nyheter Småland.

När landstinget i Kalmar län kontaktades av en kvinna som uttryckte oro för en granne som var högljudd och hade isolerat sig, trodde sig personalen utifrån beskrivningen veta vilken person det handlade om.

Nu får landstinget allvarlig kritik från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, eftersom man brustit i rutinerna och agerat på knapphändig information. Handräckning av polisen ska inte ske slentrianmässigt, konstaterar Ivo.

Landstinget ska vidta åtgärder för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Kommentarer