Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Avled efter 16 timmar på akuten

Ivo utfärdar kritik. Läkare bedömer att det är tveksamt om kvinnan överlevt även vid snabbare vård.

Annons:

En kroniskt sjuk kvinna med svåra buksmärtor fick vänta 16 timmar på akuten på Skånes universitetssjukhus i Lund. När hon till slut flyttades till kirurgisk akutvårdsavdelning och opererades gick hennes liv inte att rädda, skriver Sydsvenskan på nätet.

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, kritiserar sjukhuset för den långa väntetiden på akuten, först sex timmar för en första undersökning, sedan ytterligare tio timmar för att det skulle bli en plats ledig på kirurgiska akutvårdsavdelningen. Hälso- och sjukvårdslagens krav på god vård har inte uppfyllts, anser Ivo.

Ansvariga läkare bedömer att det är tveksamt om kvinnan överlevt även om hon fått snabbare vård, eftersom hon led av en åkomma som är svår att diagnostisera och oftast har dödlig utgång.

Kommentarer