Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Hemtagningsteam ska lösa platsbristen

Kommunen och Region Skåne ska samarbeta för att patienterna på Helsinborgs lasarett ska få bättre eftervård.

Annons:

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om den återkommande platsbristen vid Helsinborgs lasarett. Enligt Region Skåne är en anledning att färdigvårdade patienter ligger kvar på sjukhuset. Kommunen har å sin sida svarat att regionen skriver ut patienterna för tidigt.

I fredags träffades representanter från regionen och kommunen rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Det var ett bra möte och vi har båda parter patienternas bästa för ögonen. Nu planerar vi hemtagningsteam där Region Skåne ansvarar för läkarresursen och Helsingborgs stad för övrig personal, säger Yvonne Augustin (S), ordförande i sjukvårdnämnd Sund, Region Skåne, till tidningen.

Hemtagningsteamen ska dels underlätta vid utskrivning från sjukhus, dels vårda patienterna i hemmet. Tanken är att verksamheten ska vara i gång till sommaren, förutsatt att rekryteringen går som den ska.

Relaterat material
Platsbrist stoppar operationer i Helsingborg
Region Skåne riskerar 80 000 kronor i vite

Kommentarer