Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Region Jönköpings län får en kirurgklinik

Politikerna väntas klubba en sammanslagning av klinikerna i Eksjö, Värnamo och Ryhov.

Annons:

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om kritiken mot den tänkta sammanslagningen av regionens kirurgkliniker, bland annat sedan den dåvarande landstingsledningen försökte tysta en kritisk läkare. Nu finns en politisk majoritet för förslaget och 2017 väntas det bli verklighet, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

Sammanslagningen innebär bland annat att vissa operationer kommer att centraliseras och inte utföras på alla tre sjukhusen. En förhopning är också att en länsövergripande klinik ska underlätta personalförsörjningen.

– Vi har fått med en tydligare skrivning om att vi ska upprätthålla våra tre akutsjukhus, se till att vi klarar kompetensförsörjningen och att läkarutbildningen ska finnas på alla tre sjukhus och med det kunde vi stödja förslaget, säger regionrådet Marcus Eskdahl (S) till radion.

Socialdemokraterna och alliansen förväntas fatta det formella beslutet i morgon, tisdag.

Relaterat material

Kommentarer