Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Region Jönköpings län får en kirurgklinik

Politikerna väntas klubba en sammanslagning av klinikerna i Eksjö, Värnamo och Ryhov.

Annons:

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om kritiken mot den tänkta sammanslagningen av regionens kirurgkliniker, bland annat sedan den dåvarande landstingsledningen försökte tysta en kritisk läkare. Nu finns en politisk majoritet för förslaget och 2017 väntas det bli verklighet, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

Sammanslagningen innebär bland annat att vissa operationer kommer att centraliseras och inte utföras på alla tre sjukhusen. En förhopning är också att en länsövergripande klinik ska underlätta personalförsörjningen.

– Vi har fått med en tydligare skrivning om att vi ska upprätthålla våra tre akutsjukhus, se till att vi klarar kompetensförsörjningen och att läkarutbildningen ska finnas på alla tre sjukhus och med det kunde vi stödja förslaget, säger regionrådet Marcus Eskdahl (S) till radion.

Socialdemokraterna och alliansen förväntas fatta det formella beslutet i morgon, tisdag.

Relaterat material

Kommentarer

  • Anestesiolog fr Stockholm 2016-02-23 21:32:12

    Visst är det märkligt att man inte kan lära sig av misstagen. Det finns i dagsläget inte några exempel på att denna typ av sammanslagning innebär några vinster medicinskt eller ekonomiskt men eftersom politiker och administratörer bara kan ta till sig info om det som de förstår och inte vill fråga personalen på golvet kommer misstaget upprepas gång efter gång. Jag ber er bara föra en noggrann dagbok så att man både ekonomiskt och medicinskt kan göra före/efterstudier. Dessa kommer som på alla andra ställen visa att kvaliteten försämras och de ekonomiska synergierna uteblir. Tänk på att till skillnad från de politiska och administrativa hierakierna är de högst utbildade och mest kompetenta de som står på golvet inom vården. Huvudet har här oerhört mycket att vinna genom att lyssna på fötterna!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier