Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sommarstängt på förlossningen i Karlskoga

Avdelning Q på Karlskoga lasarett stänger i sommar, trots stora protester.

Annons:

Avdelningen omfattar förlossning, BB och gynekologi och personalen gick i taket när förslaget om stängning lades fram, rapporterar lokala medier.  Även lokalbefolkningen oroas över planerna. Under tisdagen lämnades en protestlista med 4 300 namnunderskrifter till regionledningen med krav på att förlossningen skulle hålla öppet i sommar.

Men det har inte ruckat vare sig landstingsledningen eller sjukhusledningen i beslutet om att hålla stängt i nio veckor, för att klara länets semesterbemanning under sommaren. I stället stärks avdelningen på Universitetssjukhuset Örebro.

Facket är inte överens med arbetsgivaren och därför återstår förhandlingar.

– Det görs i två steg och blir man inte enig då ligger ledningens förslag fast och det handlar om att genomföra en samverkan mellan klinikerna, säger Jan Olsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län till Nya Wermlandstidningen.

Personalen kommer att få pendla till BB i Örebro.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler