Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Hysteriskt om flytt på Karolinska

En intern ploj-film från Karolinska universitetssjukhuset har läckt ut på nätet.

Annons:

Att den skulle hamna där var inte meningen.

Om filmen är rolig eller ger en nidbild av sjukhusets flyttkarusell får var och en avgöra, se den nedan. Textremsorna till den spansktalande mannens inlevelsefulla berättelse ger en skruvad bild av en organisation i förändring.

Att lägga på svenska textremsor till filmer på youtube är en genre i sig, och just denna film har översatts i olika sammanhang.

En projektledare på programkontoret för Nya Karolinska Solna, NKS, lät sig inspireras av en flytt på Norrbacka-delen på Karolinska och satte ny text till intervjun. 

Märit Östling är linjechef för projektledarna på NKS programkontor, som planerar flytten till Nya Karolinska Solna.

– Har den filmen fått spridning? Det här är helt och hållet en intern ploj-grej som gjordes i samband med att verksamhet skulle flytta från en våning till en annan på Norrbacka. Det var absolut inte meningen att den skulle komma ut, säger Märit Östling till Dagens Medicin.

Hon är rädd att filmen ska vändas till något negativt.

Men är inte filmen rolig?

– Man kan ju alltid förvränga saker om man vill men filmen är ju absolut rolig och man undrar ju vad mannen talar om i originalet, säger Märit Östling.

Kommentarer

 • William 2016-04-25 07:32:21

  Så hejdlöst roligt, alla vi som har någon anknytning till den typen av kontor känner en oändlig igenkänningsfaktor!

 • Anders 2016-04-04 14:00:02

  Det här var hysteriskt roligt för en som jobbar på en myndighet där aktivitetsbaserat införs allt eftersom. Tyvärr så är det dessutom en bra sammanfattning av hur absurd idé aktivitetsbaserade kontor är.

 • Lars 2016-03-13 10:18:44

  Påminner om Macchiarini affären. Karolinska kan nog fungera bättre som sit-com än sjukhus och universitet.

 • BoL 2016-03-13 08:26:45

  Det intressanta blir att nu kommer man säkert sparka den som gjort videon pga dålig lojalitet. Ett ganska vanligt drag i offentligheten att sparka budbäraren, men acceptera det dåliga budskapet. Se t.ex. på årets blåsare i en artikel bredvid - NU sjukvården har verkligen skapat kaos utan efterföljande ordning. Man har fått kritik och gör allt för att tysta den. Det har man varit viktigare sedan 2006 än att lyssna och få vården att fngera. Istället lägger man ner miljarder för att få en politisk dundertabbe att fungera. Men så blir den när blinda hönor leder andra blinda hönor. I NU sjukvården, och tydligen även NKS, är det mer blinda krokodiler - ni vet de utan öron, stor käft och liten hjärna (citat Nu Demokrati en gång :-)

 • Johanna 2016-03-13 01:36:13

  Underbart med lite humor!!

 • Mikael 2016-03-12 12:52:15

  Helt underbart klipp!! Påminner om alla omorganisationer man varit med om, både i offentlig och privat verksamhet. Har projektledarna så här mycket humor kommer flytten bli bra! :-)

 • Bernt 2016-03-11 18:18:27

  Den är väldigt träffsäker. Så här blir nya Karolinska. Mycket nöje.

 • Karin Z 2016-03-11 17:36:29

  Skrattar så tårarna rinner! Enormt hög igenkänningsfaktor!

 • Sven Román 2016-03-11 12:22:13

  Den spanske komikern är verkligen sanslöst rolig! Varje gång han skrattar i falsett tror man hans sista stund är kommen.

 • Peter 2016-03-11 12:11:38

  Jag kan kort upplysa Märit Östling och alla andra som undrar om att mannen i filmen är Juan Joya Borja, en spansk komiker som även gick under namnet El Risitas. Filmen är från programmet "Ratones Coloraos" (2007) där Borja berättar en historia för programledaren Jesus Quintero om hur Borja kastade kastruller i havet när han jobbade på en strandrestaurang som ung. Det finns otaliga meme-varianter på filmen - mer eller mindre roliga. I den här kontexten får man väl anse filmen som lyckad.

 • Olle 2016-03-11 11:32:02

  Helt fantastisk!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier