Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Fostret dog under mammans operation

Ivo anser att dödsfallet eventuellt hade kunnat undvikas om läkarna beslutat om kejsarsnitt.

Annons:

När den gravida kvinnan opererades för tarmvred avled barnet hon väntade. Dödsfallet på Skånes universitetssjukhus hade kunnat undvikas om läkarna beslutat om kejsarsnitt före den sju timmar långa operationen, konstaterar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Ett kejsarsnitt i vecka 30 innebär också risker, men det borde ändå ha övervägts, enligt Ivo.

Under den långa tarmvredsoperationen kontrollerades barnets hjärtljud bara tre gånger. Vid liknande operationer i fortsättningen kommer hjärtljuden att kontrolleras varje kvart enligt sjukhusets nya rutiner, rapporterar lokala medier.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler