Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

SLL-chef petas från post

Chefen för psykiatrienheten i Stockholms läns landsting petas. En uppgörelse med ett privat vårdbolag sköttes oprofessionellt.

Annons:

Det har tidigare avslöjats att Prima psykiatri tagit för mycket betalt från Stockholms läns landsting. Det rör ersättning på runt 450 000 kronor.

Trots detta fick företaget ett nytt stort tilläggsavtal med landstinget.

Nu har landstingets chefsjurist Ann Rundquist utrett hur överenskommelsen med Prima psykiatri har skötts från landstingets sida. Hon har bland annat tagit del av e-postmeddelanden från den ansvariga enhetschefen till ledningen för Prima.

I ett mejl angående en revision – som uppmärksammade den för höga ersättingen – skrev enhetschefen bland annat: ”Om jag inte kommer undan så kommer jag att säga att vi har en uppgörelse att återbetala det som vi anser är felregistrerat. Hoppas du är med.”

Prima gick med på ett förlikningsavtal om de fick en utökad beställning vid en annan klinik.

Ann Rundquist kritiserar karaktären på e-postmeddelanden, liksom att interna kommenterar från medarbetare inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen vidarebefordrats av enhetschefen.

Däremot påpekas att ingen otillbörlig omständighet påverkat förlikningsavtalets tillkomst.

– Jag ser mycket allvarligt på att utredningen kommit fram till att avtalet tagits fram på ett oprofessionellt sätt. Ansvarig enhetschef har informerats av sin närmaste chef att han inte kan fortsätta som enhetschef, men att han har kvar sin anställning i hälso- och sjukvårdsförvaltningen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Barbro Naroskyin, i ett pressmeddelande.

Dagens Medicin söker enhetschefen.

Relaterat material

Kommentarer

 • DL 2016-03-24 00:25:59

  Elefanten i rummet är dock att vi alla får för lite i ersättning från landstinget. Det frestar att mygla för att gå runt. Idag hade jag över 15 patientbesök på mottagningen (VC), jag är slut i huvudet och får höra att vi blöder pengar.

 • Sven Román, barn och ungdomspsykiater 2016-03-23 20:44:25

  Adekvat fråga, Haqvin.

 • Haqvin 2016-03-23 18:58:38

  Inga som helst konsekvenser för Prima psykiatri?

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier