Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Här öppnar Stockholm fler närakuter

Tre nya närakuter planeras vid Karolinska Solna, Danderyds sjukhus och Rosenlunds sjukhus i Stockholm. De ska avlasta sjukhusens akutmottagningar.

Annons:

Under nästa år ska de tre nya närakuterna slå upp dörrarna, i anslutning till sjukhusen och kunna erbjuda provtagning och röntgen. De ska även ha kapacitet för att ta emot patienter som kommer med ambulans.

Ytterligare åtta närakuter, med bättre och mer enhetliga resurser än dagens jour- och närakuter, planeras till 2018. Var de ska ligga är ännu inte klart.

Det framgår av landstingsdirektör Toivo Heinsoos planeringsunderlag för 2017.
Några nya närsjukhus, som ska avlasta akutsjukhusen, så som Socialdemokraterna föreslagit, blir det inte, i alla fall inte i landstingets regi. Landstingsdirektören föreslås istället att några av närsjukhusen kan säljas och att planerade ombyggnationer på Bromma sjukhus läggs på is.

Kommentarer

 • Kaj 2016-03-25 13:06:57

  1177 Folkhälsa, tillgänglighet vårdnivå : Positivt och utmärkt beslut landstingsdirektör Toivo Heinsoos ! Pluss i kanten.

 • DL Stockholm 2016-03-24 23:10:56

  Här pratar vi waste of money. Istället för att bemanna jourmottagningar 24-7 och lära befolkningen att förkylning inte behöver bedömas av vare sig läkare eller dsk samt samtidigt ha remisstvång till akutmottagning (så som i Norge) så strör man ÄNNU MER av våra skattemedel på denna skit. Vi har redan idag för lite pengar på vårdcentralerna då ersättningarna är usla och vi har redan Sveriges högsta landstingsskatt. Det sorgliga är att oavsett om det är moderater eller sossar som bestämmer så blir det bara skräp.

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier