Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Majula Dabo är i dag apotekschef på Apoteket Karolinen vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Majula Dabo är i dag apotekschef på Apoteket Karolinen vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Bild: Apoteket AB

Jobbet i London gav apotekare självförtroende

Apotekaren Majula Dabo tog vägen via London och Södermalm i Stockholms innerstad innan hon landade som chef för apoteket vid entrén till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Annons:

– Jag gjorde mitt examensarbete i London och fick sedan erbjudande om att doktorera så jag fortsatte en period som doktorand där, men det var inte som jag trodde att det skulle vara. När jag fick erbjudande om att jobba på apotek valde jag att byta bana och började arbeta som apotekare, säger Majula Dabo, i dag apotekschef på Apoteket AB:s Karolinen.

Hon beskriver de fem åren som apotekare i London som väldigt roliga och lärorika. Britterna låg steget före när det gällde tjänster och hade redan börjat med program för bland annat viktminskning och rökavvänjning. Apotekarna själva hade också stort ansvar då de kunde förnya stående recept genom att checka med patientens doktor över telefon.

Däremot var jobbet inte så datoriserat i London på den här tiden. Medan svenska farmaceuter kunde gå in på Fass.se och läsa om läkemedel och interaktioner fick de brittiska kollegorna förlita sig till sin egen kunskap eller slå i böcker. Erfarenheter som har format Majula Dabo.

– Jag har varit en stark förespråkare för det här med tjänster och att farmaceuter ska ha större ansvar. Jag har alltid känt mig väldigt säker och tänkt med min kunskap, och är inte så jätteberoende av it-stöd och sådant på grund av hur vi jobbade i London, säger hon.

Är svenska farmaceuter oroliga?

– Nej, vi har jätteduktiga farmaceuter efter hur vi har det i Sverige. Jag var relativt nyexaminerad när jag kom till London så det har fostrat mig lite hur de jobbade där, säger Majula Dabo.

Väl tillbaka på svensk mark chefade hon på olika apotek i huvudstaden. Ett tag var hon apotekschef inne i Stockholm city, vilket skiljer sig mycket från dagens arbete på sjukhusapoteket Karolinen.

– Man träffar kunder här som är väldigt sjuka och det gör att man mognar på ett annat sätt, säger Majula Dabo.

I dag har hon 23 personer under sig som alla vill bli peppade och sedda av chefen. För att undvika missnöje och konflikter satsar Majula Dabo mycket på kommunikation. Det är bästa verktyget, enligt henne.

– Man måste tala med varandra. Jag försöker att erbjuda mina medarbetare korta samtal i 10-15 minuter så ofta som möjligt. Sedan har vi också stormöten varje vecka där alla 23 är med och vi försöker att ta upp trivselgrejer på, säger Majula Dabo.

Förutom en intern ledarskapsutbildning hos Apoteket AB har hon också gått en extern som bolaget har hos Försvarshögskolan.

– Den gick jag efter att jag hade varit chef i några år och det var jättegivande. Jag fick lära mig mycket om mig själv. Man fick rannsaka sig själv, vem man är och hur man beter sig som ledare, säger Majula Dabo.

Så vad krävs för att bli en bra ledare och lyckas som chef?

– Det bästa som finns om man ska lyckas som är chef är att ha en bra chef själv. Man behöver ha någon som backar upp en när det är tufft och som uppmuntrar en när det går bra. Då får man självförtroende, säger Majula Dabo till Dagens Apotek.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler