Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Bild: Pressbild från Karolinska universitetssjukhuset

KS öppnad dagakut för cancersjuka barn

Akut dagvård för cancersjuka barn öppnar på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Det innebär att barn med cancer inte behöver gå via akutmottagningen för att få hjälp.

Annons:
Annika McCarthy, vårdenhetschef på Barnonkologen vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.
Bild: Anna Bergkvist/Pressbild Karolinska universitetssjukhuset

Tanken med en egen akut dagvård för cancersjuka barn är att de ska kunna läggas in direkt via dagvården utan att passera det vanliga akutintaget på Astrid Lindgrens barnsjukhus, enligt ett pressmeddelande från Karolinska universitetssjukhuset, KS.

Detta ska avlasta både barnakuten och barnonkologen, samtidigt som det kortar väntetiderna och barnen får träffa personal de känner igen.

– Det är många familjer som under cancerbehandlingarna måste sitta på akuten emellanåt, vilket flera upplever som väldigt jobbigt. Det kan bli långa väntetider och dessutom kan det vara påfrestande för familjerna att träffa olika och okända läkare och sjuksköterskor, säger Annika McCarthy, vårdenhetschef på Barnonkologen vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus, i pressmeddelandet.

Den barnonkologiska dagakuten kommer så småningom att flyttas till Nya Karolinska sjukhuset i Solna. Verksamheten tillhör Nordens största barnonkologiska enhet och tar emot patienter främst från Stockholm och Gotland, men även nationellt.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler