Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Leijonborg får jobb hos läkemedelsjätte

Nästan samtidigt som det blev känt att Mikael Odenberg blir ny ordförande för Karolinska institutet står det klart att företrädaren på posten - den tidigare Folkpartiledaren Lars Leijonborg - har fått ett nytt jobb.

Annons:
Lars Leijonborg.
Bild: Tomas Engström

Lars Leijonborg blir ordförande för den svenska cancerkommissionen för ett av världens största läkemedelsbolag, amerikanska Bristol-Myers Squibb, skriver Svenska Dagbladet.

 Jag kände inte till detta uppdrag när jag lämnade KI, säger Leijonborg till tidningen.

Kommissionen ska "förbättra cancervården" genom att prata med patientorganisationer, vårdanställda, forskare och politiker och sedan lämna förslag på förbättringar nästa år.

 Spontant tycker jag att väntetiderna är det största problemet, säger Leijonborg till SvD om vad som är viktigast att förbättra i svensk cancervård.

Lars Leijonborg slutade som ordförande för Karolinska institutet efter skandalen om kirurgen Paolo Macchiarini. Om han inte avgått hade han senare fått sparken precis som övriga styrelsen, har forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S) sagt.

I går, torsdag, utsåg regeringen Mikael Odenberg till ny ordförande för Karolinska institutet. Han är generaldirektör för Svenska kraftnät och har tidigare varit försvarsminister i Fredrik Reinfeldts regering.

Relaterat material
Här är KI:s nya styrelse

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler