Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Min doktors Henrik Kangro, Petronella Warg, Charlotta Tönsgård och Daniel Persson tog emot utmärkelsen på onsdagen.

Min doktors Henrik Kangro, Petronella Warg, Charlotta Tönsgård och Daniel Persson tog emot utmärkelsen på onsdagen. Bild: Pax Engström Nyström

Apotekets digitala samarbetspartner prisad

Apoteket AB:s samarbetspartner Min doktor får årets IT i vården-pris för att ha tagit den digitala vårdcentralen till en ny nivå. 

Annons:

IT i vården-priset har delats ut sedan 1998 av Dagens Medicin och Computer Sweden. I år går det alltså till Min doktor som bland annat har ett samarbete med Apoteket AB gällande blodtrycksmätning i samband med preventivmedelsförskrivning och behandling av erektionsproblem.

I motiveringen går det att läsa att Min doktor ”banar väg för en ny bransch av digital vård som komplement och avlastning för den vanliga vården, med stor potential för nya, gränsöverskridande och patientfokuserade digitala tjänster”.

– När företaget grundades möttes det med en hel del skepsis. Det här priset är ett erkännande av att vi är på rätt väg, säger Min doktors vd Charlotta Tönsgård.

Min doktor grundades av skånska läkare 2013 och har, enligt egen uppgift, hanterat över 35 000 patientärenden sedan starten.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Relaterat material
Apoteket AB i samarbete med Min doktor

Kommentarer