Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

SLL riskerar 30 miljoner i upphandlingsböter

Stockholms läns landsting, SLL, kan behöva betala 30 miljoner kronor i böter för otillåtna upphandlingar. Och på landstinget är man inte förvånade.

Annons:

Landstinget har i samband med flytten till Nya Karolinska i Solna, NKS, valt att förlänga vårdavtal i stället för att upphandla dem på nytt. Det menar Konkurrensverket är fel och SLL riskerar nu 30 miljoner kronor i böter, skriver Dagens Nyheter.

– Det är tyvärr inte helt oväntat. Vi har en upphandlingsplan, men vi har valt att förlänga avtalen för att säkra vården för patienterna under tiden som vården flyttas ut, säger Mikael Borin, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör för Stockholms läns landsting, till tidningen.

De avtal som Konkurrensverket kritiserar handlar om radiologi, och avancerad kirurgisk och medicinsk vård. Mikael Borin säger dock till Dagens Nyheter att det finns ett 30-tal avtal som landstinget inte hunnit upphandla i tid och som därför förlängts.

Relaterat material
SLL ska städa upp i upphandlingsröra
Upphandlingar om plastikkirurgi var olagliga

Kommentarer