Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Jona Elings Knutsson, Ylva Crona Guterstam, Emma Öberg, Kristina Pettersson, Sebastian Gidlöf, Kristina Cederblad, Stefhanie Romero, Marcus Stenberg Riberio, Marja Mitsell och fyra till har skrivit debattartikeln.

Jona Elings Knutsson, Ylva Crona Guterstam, Emma Öberg, Kristina Pettersson, Sebastian Gidlöf, Kristina Cederblad, Stefhanie Romero, Marcus Stenberg Riberio, Marja Mitsell och fyra till har skrivit debattartikeln. Bild: Privat

”Tystnadskulturen fortsätter på Karolinska”

Karolinska universitetssjukhuset har tagit bort frågan vad man tycker om sjukhusledningen från den årliga medarbetarundersökningen. Svara inte på enkäten innan den utformats på nytt, uppmanar 13 ST-läkare i obstetrik och gynekologi.

Detta är opinionsmaterial. Åsikterna som förs fram här är upphovsmannens egna.
Annons:

I den årliga medarbetarenkäten på Karolinska har frågorna om sjukhusledningen tagits bort. Vi som arbetar på Karolinska fick enkäten i veckan. Till vår förvåning upptäckte vi att frågorna om hur vi ser på sjukhusledningen i år var bortplockade. Det finns heller ingen möjlighet att svara i fritext.

Våra fackliga företrädare säger att de protesterade mot enkätens nya utformning utan att få gehör. Det finns alltså ingen möjlighet att uttrycka sin glädje eller sitt missnöje med hur sjukhuset sköts centralt. Dessa frågor är naturligtvis extra viktiga efter det år då Macchiarini-frågan skakat oss alla och då vi öppnat nya Karolinska. Det verkar som att den tystnadskultur som möjliggjorde Machiarinis härjningar nu ökar i omfattning.

Vi ser med oro på utvecklingen och konstaterar att ett stort demokratiskt underskott råder på vår arbetsplats Karolinska Sjukhuset. Vi kommer inte besvara enkäten förrän dess utformning ändrats. Vi uppmanar alla kollegor att göra detsamma.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler