Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Ivo kritiserar livsfarlig inlåsning

Patienter låstes in när brandlarmet gick på den rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Livsfarligt, enligt Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som konstaterar att inlåsningen var olaglig. Kliniken kritiseras också för rutinen att låsa in patienter i samband med överfallslarm, rapporterar lokala medier.

Annons:

Vidare kritiserar Ivo att en patient som var fastspänd i bälte lämnades ensam. Att patienten övervakades via filmkamera var inte tillräckligt, anser Ivo.

En före detta chef har fått en varning och polisanmälts för beslutet att låsa in patienter i samband med brandlarm, har Smålandsposten rapporterat tidigare i veckan. Chefen har försvarat sig med att de patienter som låstes in befann sig i en annan avdelning än den där brandlarmet gick.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler