Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Foto: Niklas Larsson, Bildbyrån

Foto: Niklas Larsson, Bildbyrån

Hon tar över E-hälsomyndigheten

Eva-Britt Gustafsson blir ny tillförordnad generaldirektör på E-hälsomyndigheten. 

Annons:

Det var i oktober som E-hälsomyndighetens generaldirektör Torsten Håkansta meddelade att han skulle sluta. I ett uttalande skrev han att andra krafter behövde ta över i samband med myndighetens flytt till Kalmar. Då var beskedet att Torsten Håkansta skulle stanna kvar på generaldirektörsposten fram till dess att hans efterträdare hade utsetts. Men så blir det nu inte.

I stället anställer regeringen Eva-Britt Gustafsson som tillförordnad generaldirektör från den 9 januari 2017. Hon är civilekonom och sitter i dag i E-hälsomyndighetens styrelse. Eva-Britt Gustafsson har tidigare varit vd för Apoteksgruppen.

Nuvarande generaldirektören Torsten Håkansta anställs i stället som generaldirektör i regeringskansliet fram tills att det förordnande han fick i E-hälsomyndigheten går ut den sista december 2019. Han får behålla sin nuvarande lön på 106 100 kronor i månaden.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler