Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Joel Marklund/Samuel Lagercrantz

Apoteksgruppen går i bräschen för betalappar

Apotekskedjorna har märkt av intresset för Swish, men har fortfarande en något avvaktande inställning till betalappar. 

Annons:

– I dagsläget har vi inga betalappar, men vi följer utvecklingen noggrant. Om det underlättar för konsumenten ska vi ha det, säger Fredrik Lindblad, marknadschef, Lloyds Apotek.

Han påpekar att betalning med appar är ganska nytt och att det därför fortfarande finns en del barnsjukdomar så som teknikstrul.

Både Apoteksgruppen och Apotek Hjärtat har infört möjligheten att betala med appen SEQR. Enligt Apoteksgruppen har intresset varit begränsat.

“Vårt mål är att erbjuda de betalmöjligheter som våra kunder efterfrågar”

- Maria Mårfält, Apoteksgruppen

För överföringar mellan privatpersoner har appen Swish fått ett stort genomslag. Appens betallösning för handeln stängdes av i maj efter driftproblem. Nu testas den igen i mindre skala och enligt planerna ska den lanseras brett igen den här månaden, uppger Getswish AB på sin webbplats.

Också apoteksaktörerna har märkt av kundernas intresse för Swish.

– Några av våra apotek är i startgroparna för att börja använda Swish och det är troligt att det kommer att bli fler under det närmaste året. Vårt mål är att erbjuda de betalmöjligheter som våra kunder efterfrågar och det är en fördel att minska kontanthanteringen på våra apotek, säger Maria Mårfält, kommunikationschef för Apoteksgruppen.

Kronans Apotek använder likt Lloyds Apotek inga betalappar.

– Vad vi kan se har vi inte behov av det just nu. De betallösningar som vi arbetar med fungerar väl. Om kundernas förväntan på andra betallösningar ökar kommer vi självklart att titta på det, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek.

Inte heller Apoteket AB använder någon betalapp, men Eva Fernvall, chef för kedjans samhällskontakter, säger till Dagens Apotek att de överväger sådana lösningar.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer