Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Femton läkare på fem veckor

En patient i Norrbotten hade femton olika läkare under sina fem sista veckor i livet. Den bristande kontinuiteten i vården får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Annons:

Det var efter en stroke som en 70-årig man vårdades under en dryg månad på Kiruna sjukhus.

Ivo anser att den bristande läkarkontinuiteten har lett till ”brister i den sammanhållna vårdplaneringen” för mannen. I ett svar skriver en verksamhetschef att det inte är ”optimalt med så många läkare inblandade”, men att ”tyvärr är verkligheten sådan, speciellt eftersom det var sommartid och på olika avdelningar”.

De bedömningar som personalen har gjort ska dock ha varit rimliga, enligt Ivo.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler