Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Anders Hamsten

Anders Hamsten Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

KI ställer in fest för Anders Hamsten

Karolinska institutet skickade ut inbjudningar till över 200 personer för en mottagning för Anders Hamsten, som avgått som rektor efter hård kritik i Macchiarini-skandalen.

Annons:

När Karolinska institutet, KI, fick frågor från Expressen om hur mycket mottagningen skulle kosta skattebetalarna valde man dock att ställa in festen.

– Vi brukar ha mottagning för våra avgående rektorer som avslutat sin tjänst. Vi bjuder in folk att komma och säga hejdå, det är inget märkvärdigt eller konstigt, säger Ylva Blomberg, ceremonimästare, till tidningen.

200-300 personer stod på gästlistan. De skulle bjudas på alkoholfri cider och mingelmat och Anders Hamstens porträtt skulle avtäckas.

Men nu blir det ingen stor avtackning. Camilla Magnusson, tf kommunikationschef för KI, skriver i ett mejl till Expressen om ledningens beslut: ”Vi förstår att det finns personer som vill säga hejdå efter att ha arbetat många år med Anders Hamsten och det kan vara viktigt med ett avslut. Men vi förstår också att det kan väcka starka känslor hos andra.”

Alla inbjudna kommer att meddelas om detta. Men hur det blir med porträttet är än så länge oklart.

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler