Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Rikard Berglund

Capio S:t Göran är kvar på tredje plats

Även Capio S:t Görans sjukhus i Stock­holm för­svarar sin placering i Bästa sjukhuset. Liksom förra året är det tillgängligheten som lyfter sjukhuset.

Annons:

Delplaceringar

Medicin: 3
Tillgänglighet: 1
Hygien: 13
Patientenkäter: 13
Trycksår: 17
Överbeläggningar: 2

I tillgänglighetskategorin som handlar om väntetider på akuten, i cancervården och uppfyllelse av vårdgarantin är Capio S:t Görans sjukhus bäst av alla i klassen mind­re sjukhus. Sjukhuset lyckas också bra med att undvika överbeläggningar, endast Avesta lasarett har färre överbeläggningar och utlokaliseringar totalt sett under det senaste året per hundra ­disponibla vårdplatser.

Capio S:t Göran är bäst av alla mindre sjukhus när det gäller diabetesvården och tvåa inom hjärtsjukvården. För att nå ännu högre nästa år behöver S:t Göran lyckas bättre när det gäller bland annat trycksår, där sjukhuset inte rapporterat jämförbara siffror, och ortopedi där sjukhuset får en låg placering.

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler