Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Här är hela topplistan över landets bästa sjukhus

För femte året i rad utser Dagens Medicin  Sveriges bästa sjukhus i tre olika klasser – universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre. Se alla rankade sjukhus här.

Annons:

Utmärkelsen Bästa sjukhuset 2016 går till Norrlands universitetssjukhus Umeå i klassen universsitetssjukhus, Västerviks sjukhus i klassen mellanstora sjukhus (med förlossning) och Oskarshamns sjukhus i klassen mindre sjukhus (med dygnsöppen akut).

Vid exporten av uppgifter från vår databas till dagensmedicin.se blev några formler fel och det visades därför under några timmar felaktiga uppgifter på vissa sjukhus vad gäller procenttal. Detta är nu åtgärdat. Felen som uppstod var dock endast på hemsidan, i underlaget till rankningen var uppgifterna hela tiden rätt. 

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler