Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Västmanlands sjukhus Västerås.

Västmanlands sjukhus Västerås.

Västmanland öppnar stängda vårdplatser

Det behövs, konstaterar regionen, som nu öppnar 36 stängda vårdplatser.

Annons:

Sveriges Radio P4 Västmanland rapporterar att Region Västmanland fortfarande dras med sjuksköterskebrist, vilket också är anledningen till att 46 vårdplatser stängts. Men nu planerar alltså regionen att öppna 36 av platserna igen.

– Det är för snäva marginaler. Det sliter på personalen och är för mycket tid som går åt till att kämpa med bemanning och vårdplatser, säger Håkan Wittgren, chef för Västmanlands sjukhus, till radion.

Totalt är det tio kliniker i Västerås och Köping som berörs och enligt Håkan Wittgren kommer det att krävas en rad olika insatser för att lyckas och på så sätt skapa stabilitet och få personalen att stanna.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler