Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Apotek Hjärtat lanserar hälsotest på nätet

Kedjan erbjuder ett antal korta nättest inom olika områden så som fysisk aktivitet, mat- och alkoholvanor.

Annons:

Det går också att göra ett övergripande test för att kartlägga samtliga levnadsvanor, uppger Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.

Testet, som kallas Hälsokvittot, är utvecklat tillsammans med Preben Bendtsen, professor vid institutionen för medicin och hälsa vid Linköpings universitet, och bygger på Socialstyrelsens rekommendationer. När testet är genomfört ges råd och tips för en bättre hälsa som baseras på vad som kommit fram.

– Genom Hälsokvittot vill vi erbjuda ett smidigt och trovärdigt sätt för alla att kolla upp sin hälsa. Testerna är enkla att genomföra men ger värdefulla rekommendationer som kan ha stor betydelse för den enskilda individen. Hälsokvittot är också ett sätt för oss att bidra till forskning då resultatet från testen används som underlag för forskningen vid Linköpings Universitet, säger Annika Svedberg, farmaci- och kvalitetschef på Apotek Hjärtat, i pressmeddelandet.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer