Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Inga anmälningar mot nätläkare

Förra året gjordes minst 20 000 läkarbesök via nätet. Men inga anmälningar mot nätläkare har inkommit till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) fram till nu.

Annons:

– Omfattningen kanske inte är så stor i förhållande till vanliga läkarmöten och man håller sig till de regler som finns och har anpassat vården till vad som passar bra för e-hälsa, säger Hans Rudstam medicinalråd vid Ivo till Sveriges Radio.

Alla har rätt att utnyttja tjänsterna genom det fria vårdvalet. I fjol stod skattebetalarna för nästan 40 miljoner kronor till digitala besök. Därför har Ivo börjat granska hur internetläkarföretagen hanterar integritetskänslig information. Enligt Ivo har företagen haft den säkerhet som behövs rapporterar radion.

Kommentarer