Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Anmäld plastikkirurg oroar specialistförening

Svensk förening för estetisk plastikkirurgi uttrycker oro för patientsäkerheten för patienter som behandlats av en av föreningens medlemmar.

Annons:

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om en plastikkirurg som anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, av öron-näsa-halskliniken på Karolinska universitetssjukhuset. Enligt den anmälan har plastikkirurgens operationer skadat patienter i en sådan omfattning att ”det inte längre går att återställa vare sig näsans funktion eller utseende”.

Nu reagerar även Svensk förening för estetisk plastikkirurgi, Sfep, där plastikkirurgen är medlem.

I ett brev till Ivo skriver Sfep:s ordförande att föreningen fått kännedom om ett 30-tal patienter som drabbats av komplikationer efter att ha genomgått operationer hos den anmälde plastikkirurgen. I brevet, som även adresserats till den anmälda plastikkirurgen, står att patienterna ”synes ha erhållit funktionella och även estetiska svårbehandlade nedsättningar”.

Föreningens oro grundar sig i såväl journalanteckningar som fotografier och Sfep skriver också att komplikationerna i många fall belastar den allmänna sjukvården varför den vill uppmärksamma Ivo på problematiken.

Dagens Medicin söker den anmälda plastikkirurgen.

Relaterat material
Plastikkirurg anmäls för förstörda näsor

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är för tillfället avstängd