Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Läkare extraknäckte under sjukskrivning

En överläkare vid ett sjukhus i Mellansverige sägs nu upp och anmäls till Ivo.

Annons:

Anmälan enligt patientsäkerhetslagen 3 kapitlet 7§

En vårdgivare ska snarast anmäla till Inspektionen för vård och omsorg om det finns skälig anledning att befara att en person, som har legitimation för ett yrke inom hälso- och sjukvården och som är verksam eller har varit verksam hos vårdgivaren, kan utgöra en fara för patientsäkerheten.

Läkaren anställdes som överläkare vid sjukhuset i Mellansverige för omkring två år sedan. Efter upprepade administrativa bekymmer sjukskrevs hen i slutet av förra året.

Av en slump fick läkarens arbetsgivare sedan reda på att läkaren arbetat på annan ort under den pågående sjukskrivningen och det planerade rehabsamtalet blev i stället ett enskilt samtal där läkaren varslades om uppsägning.
Landstinget har även valt att anmäla överläkaren till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som en potentiell fara för patientsäkerheten.

Kommentarer

  • Anders 2017-02-20 09:17:33

    Varför anmäla till IVO? Det framstår mest som en hämndåtgärd för att hen arbetat någon annanstans under sjukskrivning, utifrån innehållet här. Det kan förstås inte uteslutas att det fanns faktiska brister som motiverade anmälan. Dagens medicin bör dock skriva något om orsaken om de skriver om anmälan.

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!