Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Norrtälje sjukhus

Norrtälje sjukhus Bild: Per Grundberg/TioHundra AB

Nu granskas Norrtäljes röntgenbilder på andra sidan jorden

Norrtälje sjukhus har påbörjat ett samarbete med ett företag i Australien för granskning av röntgenbilder under natten. 

Annons:

Samarbetet innebär att svenska läkare i Sydney anställda av företaget Telemedicine clinic (TMC) granskar röntgenbilder mellan klockan 22 och 07 svensk tid vilket är dagtid i Australien. På så sätt slipper radiologerna på Norrtälje nattarbete vilket enligt Prathap Solomon Ismail, radiolog på Norrtälje sjukhus, leder till förbättrad arbetsmiljö och ökad patientsäkerhet.

– På ett större sjukhus finns det ofta fler radiologer, vilket gör att de som arbetar natt, sedan har möjlighet att sova på dagen, men så fungerade det inte här, eftersom vi inte är så många radiologer. I natt till exempel skulle jag ha blivit väckt fyra gånger, men kunde istället sova för att komma utvilad till jobbet. Det är en klar förbättring för arbetsmiljön, säger radiologen Prathap Solomon Ismail i ett pressmeddelande från Vårdbolaget Tiohundra.

Enligt Prathap Solomon Ismail ska samarbetet ska inte leda till några ytterligare kostnader. Dagens Medicin har tidigare rapporterat om andra sjukhus i Sverige som valt denna typ av lösning däribland Centralsjukhuset i Kristianstad och en klinik i Eksjö.

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler