Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Nu ska regeringen besluta om rotavirusvaccin

Efter Folkhälsomyndighetens utredning ska regeringen nu besluta om rotavirusvaccin ska ingå i det nationella allmänna vaccinationsprogrammet för barn.

Annons:

Dagens medicin har tidigare rapporterat att rotavirusvaccin står på Folkhälsomyndighetens lista över prioriterade områden detta år.

Nu har Folkhälsomyndigheten gjort bedömningen att rotavirusvaccination uppfyller kriterierna i smittskyddslagstiftningen. Underlaget har även varit ute på remiss och nästan alla som svarade var positiva till allmän vaccination mot viruset, enligt ett pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten.

Rotavirusinfektion är en mag-tarminfektion som är mycket smittsam och drabbar i princip alla barn en eller flera gånger före fem års ålder. Vaccin finns som ger ett gott skydd mot infektion och som används i flera länder.

Relaterat material
Brister och nyheter på dag om vaccin
”Vaccinationsprogram för barn måste vara jämlikt”

Kommentarer

  • dr Sann 2017-02-22 08:31:11

    Besinning mot vaccinindustrins hysteriska (o)lönsamhet, tack ! 25 % effekt av vaccinationen mot den senaste säsongsinfluensan - är mindre effektiv än placebo. Vaccinationer orsakar högst sannolikt, även på sikt, skador och sjukdomar, vilka man inte ens redovisar. 400 fall av narkolepsi, vilken FDA varnade för flera år innan den svenska massvaccineringen mot svinn-influensan. Vacciner innehåller några av de absolut mest toxiska konserveringsämnen som finns, även om i små doser. Det finns ett antal seriösa studier som visar samband mellan vaccinationer och autism, inklusive ADHD etc. och läkarkolleger har själva stött på ett antal sannolika samband. Trots allt rubbar vaccineringen hela vårt immunsystem, vårt försvar mot olika sjukdomar, som exv. cancersjukdomar. Hur är de långsiktiga effekterna? Och hur är bindningen mellan industri och företrädare? Jävsdeklaration: Som förskrivande läkare ekonomiskt beroende av FASS!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier