Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Kholood Wahham (mitten) på invigningen förra veckan tillsammans med receptarien Cecilia Samuelsson, som arbetar på apoteket i Hultsfred, och apotekschefen Angelica Råsbacken.

Kholood Wahham (mitten) på invigningen förra veckan tillsammans med receptarien Cecilia Samuelsson, som arbetar på apoteket i Hultsfred, och apotekschefen Angelica Råsbacken.

Efterlängtad farmaceut på plats i Mariannelund

Efter lång väntan fick Mariannelund äntligen sin egen apotekare.

Annons:

– Nästan varje kund som kommer in på apoteket kommenterar att det är jättetrevligt att se någon här, berättar Kholood Wahham, för Dagens Apotek.

Hon är den första farmaceuten som är anställd på apoteket sedan sommaren 2016. Under hösten har apoteket hållit öppet två dagar i veckan med hjälp av ambulerande farmaceuter från apoteket i Hultsfred. Dessförinnan, under sommaren, var apoteket helt stängt, vilket varit omskrivet i lokala medier.

Men nu är det slut på det knappa öppethållandet. Nu kan de 1 500 invånarna på orten hämta läkemedel fyra dagar i veckan när apoteket fördubblar sin öppettid.

Kholood Wahham har tidigare varit apotekschef i Norrköping och Vadstena. Sedan tre år tillbaka är hon anställd som nationell resurs i Apoteket AB:s vikariepool.

– När jag såg en annons om att Apoteket AB sökte nationella resurser tyckte jag att det vore intressant att se mer av Sverige. Det har varit väldigt roligt, man kommer till orter man inte tänkt på att man skulle komma till, till exempel Härnösand och Mellbystrand, säger Kholood Wahham, som bor i Mjölby och nu veckopendlar.

Regionchefen Patrik Karlsson är mycket nöjd med rekryteringen.

Han berättar att just apoteket i Mariannelund har varit det svåraste apoteket att bemanna i hans region. Nu har han siktet på att hitta en långsiktig lösning för apoteket då tanken är att Khoolod Wahham ska sluta på apoteket efter sommaren.

Varför är det så svårt att rekrytera farmaceuter just till Mariannelund?

– För vissa orter är attraktionskraften att flytta dit mindre än för andra. Men Mariannelund är underbart och det är ett jättemysigt apotek med fantastiska kunder så jag har goda förhoppningar om att hitta en permanent lösning.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler