Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Jämtland miljonsatsar för att slippa bemanningsföretag

Regionen lönesatsar på sjuksköterskor och barnmorskor för att kunna bli oberoende av bemanningsföretag.

Annons:

Region Jämtland Härjedalen satsar ytterligare tio miljoner kronor på löner till sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor, enligt ett pressmeddelande från den blå-röda regionledningen.

Förhoppningen är att lönesatsningen ska bidra i arbetet att göra Jämtland Härjedalen oberoende av bemanningsföretag, något som Dagens Medicin tidigare rapporterat om. I pressmeddelandet nämns även andra åtgärder som attraktiva arbetstidsmodeller med mer tid för återhämtning, betald vidareutbildning för fler medarbetare, studiemedel och tydliga karriärvägar.

Medarbetarna i Region Jämtland Härjedalen har 2017 en generell löneökning om 1,8 procent och sedan tidigare har regionledningen aviserat en särskild lönesatsning om 2 procent för sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Den särskilda lönesatsningen som aviseras nu motsvarar ytterligare 1,6 procent och ska främst gå anställda i dygnet-runt-verksamhet och till specialistutbildade sjuksköterskor.

– Det viktiga är att vi satsar på våra egna medarbetare. Dessa tio miljoner hade med största sannolikhet gått till bemanningsföretag om vi inte valt att istället satsa dem på egna trogna medarbetare med hög kompetens, säger Bengt Bergqvist (S), ordförande i personalpolitiska utskottet, i pressmeddelandet.

Relaterat material
Färre hyrläkare ska rädda Jämtland

Kommentarer