Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

330 läkare i protest mot vårdkrisen i Gävleborg

Patientsäkerheten är hotad och läget allvarligt, anser Läkarförbundet som nu skickar ett protestbrev till regionledningen.

Annons:

Vårdplatsbrist, svårtillgänglig primärvård, utlokaliserade patienter, korridorvård, sjuksköterskebrist och ont om plats i den kommunala äldrevården. Situationen i Region Gävleborgs sjukvård känns säkert igen i många delar av landet. För att uppmärksamma regionledningen på problemet har 330 läkare skrivit på listor för att komma till rätta med vårdplatsbristen, rapporterar Söderhamns-Kuriren.

– Vi ser att patientsäkerheten blir naggad i kanten, säger Panis Fadaei Harrisson, vice ordförande i Gästrike-Hälsinge läkareförening, till tidningen.

Hon beskriver situationen som allvarlig och säger att Läkarförbundet hoppas på en diskussion med arbetagivaren för att komma till rätta med problemet, på både kort och lång sikt. Regionens röd-gröna majoritet har inte hunnit studera läkarprotesten men uppger att Läkarförbundet kommer att kallas till möte inom kort.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler