Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Hudiksvalls sjukhus.

Hudiksvalls sjukhus. Bild: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Barnmorskor kräver att cheferna går

I ett öppet brev till Gävleborgs regionfullmäktige skriver Hudiksvalls barnmorskor att ledningen måste bytas ut.

Annons:

”Vårt förtroende för verksamhetschef och divisionschef inom kvinnosjukvården är förbrukat, vi kräver deras avgång.”

Så skriver barnmorskorna på förlossningen och BB/gyn vid Hudiksvalls sjukhus i det öppna brevet, rapporterar tidningen Ljusnan. Bakgrunden till den drastiska formuleringen är bland annat ett förslag att förlossningen ska vara sommarstängd. Något som ses som problematiskt då det råder brist på barnmorskor i hela regionen.

– Nu ser det lika tufft ut på personalsidan i Gävle. BB-stängningen bygger på en bemanningssituation som blivit skör, säger Anna Bergström, avdelningsordförande för Vårdförbundet i Gävleborg, till Ljusnan.

Verksamhetschefen för kvinnosjukvården i Region Gävleborg vill inte kommentera personalsituationen i Gävle men uppger för tidningen att situationen är besvärlig och att regionen försöker ta fram en lösning. Beslut kring en eventuell sommarstängning väntas på fredag.

Kommentarer