Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Pressbild, Thinkstock, Johan Wahlgren

Samarbete mellan uppländska sjukhus

Akademiska sjukhuset i Uppsala och lasarettet i Enköping utökar nu sitt samarbete kring planerade operationer.

Annons:

– Vid Akademiska sjukhuset har man ibland ett stort inflöde av akuta patienter, som gör att planerade operationer kan behöva ställas in med kort varsel. Vid lasarettet i Enköping bedrivs planerad kirurgi, som gör att produktionen kan bedrivas effektivt, utan att trängas undan av akuta ingrepp. Totalt sett kan Region Uppsala på det här sättet öka antalet operationer säger Åsa Himmelsköld, hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Uppsala, i ett pressmedelande.

Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping har samarbetat kring dagkirurgisk ortopedi sedan 2014. Samarbetet har sedan utökats med större ryggkirurgiska operationer under 2015 och 2016. Med start i februari 2017 i år utförs också en del av höft- och knäprotesoperationerna i Enköping av ortopeder från Akademiska, enligt pressmeddelandet.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler