Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Fortsatt vattenkokning på sjukhuset i Lund

Efter en hel månads vattenproblem i Lund ger vattenleverantören VA Syd klartecken till att dricka kranvattnet i hela staden utan föregående kokning. Bara på sjukhusområdet gäller fortsatt kokningsrekommendation.

Annons:

Det första larmet om koliforma bakterier i dricksvattnet kom den 9 mars. Till en början gällde det hela Lunds stad och mindre orter utan staden i både Lund och delar av Eslövs kommun. Successivt har fler och fler lundabor kunnat börja använda dricksvattnet utan kokning. Genom omfattande spolning av vattenledningsnätet — totalt har allt vatten i ledningarna omsatts tio gånger — är nu problemet åtgärdat, förutom på sjukhusområdet, skriver VA Syd i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler